lördag 14 augusti 2010

Rävar, blommor och barn

Ja, nu har det minsann varit full fart här i Smådal! Sedan jag skrev sist har jag fått ett virus, blivit faster och sist men inte minst jagat en räv.

Vi kan ju börja med det tråkiga- viruset. Det var nämligen inget sånt där vanligt virus som vi människor får utan ett äkta och fullt fungerande datavirus! Jag var så att säga mitt emellan två antivirusprogram och trodde i min stilla fantasi att jag skulle komma undan utan att drabbas, men icke sa nicke. Datorn blev totalt förstörd, alla program var oåtkomliga, alla typsnitt som jag laddat ned, alla bilder som jag sparat på dator.....rubbet var borta. PANIK!
Som tur var kunde en firma inne Arvika hjälpa mig att formatera om datorn så att den gick att använda igen, samt installera ett antivirus. Så, nog om det.

 Min älsklingsblomma- Såpnejlika

Nu över till den fantastiska händelsen att Alicia har kommit till världen! Det är min svåger och hans flickvän som har fått den här underbart söta lilla bebisen. Jag vet att man alltid tycker att bebisar man känner är sötare än andra, men Alicia, hon är något i särklass. Med italienskt blod i ådrorna föddes hon med vacker olivhy, mörkt hår, markerade ögonbryn och ett eldigt temperament. ;) Nej, skämt åsido så är hon faktiskt en väldigt lugn krabat som verkar oerhört nöjd med tillvaron. Välkommen Alicia!


Och så till den sista händelsen som jag nämnde i början av inlägget. Rävjakten.
Som de flesta av er redan vet så är jag inte någon jägare precis, men att springa efter rävar som försöker äta mina katter, det gör jag utan att blinka.
Episoden utspelade sig i natt. Jag satt vaken ganska sent och försökte fixa i ordning min dator efter haveriet. Just när jag kände att det verkligen var dags att krypa ner i den varma sängen hör jag ett fruktansvärt skrik utanför. Jag flyger upp ur stolen, ut genom dörren och rätt in i en virvel av katter och rävar. Jag skrek rätt ut och mitt i all kalabalik så vaknar min sambo, totalt krigsberedd. Som tur är blir räven och katten så paffa av allt väsen vi för att de slutar att bråka. Min katt, Sally, springer emot mig och sambon han springer rätt ut i mörkret i bara kalsongerna. Morrande.
Ja, för det har liksom blivit att vi gör så när vi ska skrämma bort andra djur. Vi morrar.När jag har konstaterat att Sally är hel och välbehållen ger även jag mig ut i natten.

Så springer vi där, jag och min sambo, halvnakna och yrvakna. Det känns nästan som om jag kan vinkla öronen för att lyssna efter olika ljud och personligen tycker jag att mitt morrande låter riktigt skrämmande. (Sambon sa visserlig till mig att vara tyst så att jag inte lyckades locka tillbaka räven istället.)

Till slut bestämmer vi oss för att ge upp och dessutom så har nog räven hunnit långt undan vid det här laget.

Vi hör hur kossorna i hagen ligger och idisslar, hur syrsorna spelar och hur tuppen Trude vaknar till inne i hönshuset. Och nog för att jag hoppas att jag aldrig mer får se räven här utanför stugan, men jag måste ändå tacka den för efter en sån här händelse känner man verkligen att man lever och att man någonstans långt där inne har en del djuriska instinkter kvar.

Kram, Matilda♥

5 kommentarer:

Skogslyckan sa...

Vilken tur att det löst sig med datorn, så tråkigt när sånt händer...
Oj det var en underbar liten Alicia. Mitt barnbarn blir 6 månader på tisdag, hälsade på honom igår, och det är så svårt att slita sig, underbar ålder. Kan inte låta bli att le lite åt synen av er jagandes räv i natten. Tur allt gick bra, vi blev av med vår Skorpan för 2 år sedan, då räven tog honom..usch...
Ha en fortsatt skön helg!
Kram Pia

Sirpa sa...

Ju, det där virus skulle inte har gått bort med en plåster. Tur att du fick den i ordning!
Oj, lilla söta babyn!
Jesses, vilken natt ni har haft! Skönt att höra att din katt mår bra!
Har en trevlig helg!
Kram Sirpa

Vaktmästarn sa...

Oj, så händelserikt ert liv blev med ens! Tur att allting löste sig så bra, med både rävjakt och datorvirus. Och en liten bebbe att glädjas åt är väl helt underbart!

Kramar, Outi

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Här hände det saker, tur att kissen klarade sig och datorn också. Håller med om att bebisen är söt, hon är så charmig med allt sitt hår. Hade dålig tajming när vi åkte förbi hos dig, hann inte fram till loppisen förrän det var stängt. Men det kommer säkert fler tillfällen.
Kramar
AnnaMaria

Sirpa sa...

Hej!
Hoppas du hade en skön helg och önskar dig en trevlig kommande vecka!
Kram Sirpa