onsdag 25 augusti 2010

Hemma hos mig...

Hemma hos mig finns det inte så där väldans mycket utrymme. Vi bor två personer och fyra katter på ca 50 kvm. Och vad behöver man då? Jo, en hel del fantasi! Efter att ha möblerat om och runt säkert hundra ggr börjar jag känna att fantasin tryter och att en utbyggnad eller ett större hus skulle sitta fint. Men, det är inte bara utrymmet och fantasin som tryter, utan också kassaflödet.;) Så, jag bestämde mig helt enkelt för att kika runt bland alla underbara bloggar som jag följer för att få lite inspiration. Det jag hade att tillgå var en färgburk, penslar, skrapa och lite småsaker som jag har sparat här hemma i gömmorna. Resultatet är inte helt otroligt perfekt, men jag är ändå väldigt nöjd. Eftersom vi har sovrum/vardagsrum/datarum/allrum/ i samma rum så behöver man något som avskiljare.Jag tog några enkla lagerhyllor, målade dem vita, satte på gamla fönster som jag fäst vitt lakanstyg bakom och vips så hade jag fått en avskiljare, ett skåp att ställa böcker och annat smått och gott i, och en plats att ställa lådor, växter och annat på. ( Jag ska antingen såga av det av hyllan som sticker upp ovanför dörrarna eller så lägger jag en skiva på dem för att få några extra fack.)


 Bakom hyllorna är vår säng och vårt datarum.


Det finns så mycket som behöver göras i ordning här i torpet, men det finns också en hel del vackra detaljer som man helt enkelt bara kan låta vara som dem är. Ett exempel är det gamla trätak som jag hittade när jag tog ner det papptak som satt kvar när jag flyttade in.

Egentligen ska man ju dra ur alla gamla spik som sitter kvar, men jag gillar dem verkligen och har därför valt att låta dem vara.
Som ni ser på bilden ovan så är mina fönster både lortiga och helt nakna. Fönstret på bilden är det enda med löstagbara spröjs och för en gångs skull är jag faktiskt tacksam för att det har det. Jag håller nämligen på att skrapa bort färgen på alla fönster. De behöver målas om och jag vill skrapa dem helt rena innan jag målar dem på nytt.

Så, nu ska jag fortsätta med mitt lilla projekt här hemma. Måste säga att det är lite mysigt att bygga bo så här när stormen viner utanför stugan.=)

Kram, Matilda

7 kommentarer:

Rummet för välbefinnande sa...

Så finurligt Matilda. Det gäller verkligen att ha idéer när man bor trångt.....
Charmigt med trätaket och spikarna som är kvar också.
Ja, du vet ju att jag har en förkärlek för torpkänslan *ler stort*
Det går för runt just nu och det är så roligt. Nya smyckesmodeller tar form och jag fullkomligt njuter av att skapa. Hoppas det är bra med dig. Skulle hört av mig att det blev inställt med resan, men tiden gick ifrån mig totalt.
Ha det fint och hälsa mamma så gott från mig!
Kram kram Mia

Skogslyckan sa...

Gillar taket..var verkligen charmigt att behålla spikarna. Hoppas bara inte det är för lågt till tak, fall ni får långa besökare...ler. Så fin bilden är med färgskrapet! och du har verkligen lyckats skapa en praktisk och snygg rumsavdelare!
Kram Pia

Sussi sa...

Ja, tänk så många bra idéer man får när man kikar runt i alla fina bloggar! Och så fiffigt du fixat med hyllor och fönster....Jättefint!

Kram
Sussi

Vaktmästarn sa...

Förvaringen du byggde blev ju jättefin! Så klurigt av dig. Och kul att du valde att vara kreativ, i stället för att bara öppna plånboken :)

Ditt tak väckte gamla minnen till liv. Jag bodde en kort tid i ett torp där någon satt upp ett jättefult innertak, som hade börjat lossna. Syrran och jag tog ner det, och där fanns de vackraste, breda plankorna, med massor av spik. Men vi valde att dra ut spiken och lasera vitt, så att träets ådring fortfarande trädde fram, men gjorde rummet ljusare. Visst är det härligt att själv få bestämma hur det ska se ut i sin alldeles egna stuga!

Kramar, Outi

Skogsfrun... sa...

vad fiffigt och fint det var med dina hyllor/skiljeväggar! Superfina!

Är nu tillbaka efter en lååång pause ;D

Kram pernilla

Huset vid ån sa...

Vilken trevlig o mysig blogg du har, nu ska jag kika runt lite mera.....Ha en fin vecka! Kram Therese

Marieberg sa...

Vilken kanonbra idé med fönstren och hyllorna!