måndag 30 augusti 2010

Klipulver och höstskörd

Efter att ha kikat in på den här bloggen nu på morgonen så fick jag plötsligt ett starkt behov av att välkomna hösten lite mer här hemma, istället för att bara sörja att sommaren snart är över. Så, jag drog på mig stövlarna och hoppade ut i trädgården för att göra en egen lite miniskörd av det som vuxit upp under sommaren.


Det blev inte så mycket för jag har inte anlagt någon köksträdgård i min trädgård och alla fruktträden har fått någon sorts sjukdom, men efter bara 20 minuter hade jag fått ihop det här: En bukett mynta att göra te av, en balja Ulleterneller att vila ögonen på och en tiondels äggkorg nypon att göra klipulver av! Ni minns väl klipulvret?!


När det gäller Ulleternellerna så är det en perenn som jag köpte när jag först flyttade in här i stugan. Jag köpte en växt och satte den i en rabatt med lämpligt läge, och gissa om den förtjänar sin titel som Årets perenn 2001! 
Jag har inte behövt lägga ner någon som helst tid på att sköta den och den har förökat sig till ett helt underbart hav av vita ulliga små stjärnor.

 
Under de senaste veckorna har det i stort sett bara regnat här i Smådal, och det finns vissa som tycker mer illa om det än andra...Te x de som vet att de ska sitta instängda i ett hönshus under hela den långa vintern. Så, när solen nu är framme passar självklart Trude på att suga i sig all den värme som finns att få.

Och varje gång jag ser honom ligga där med alla fjädrar utsträckta och med en blick som vittnar om inte bara avslappning utan också om både medvetenhet och klokhet så önskar jag att jag någon gång fick möjlighet att få reda på vad han ligger och funderar på...

Kramar Matilda

4 kommentarer:

Sirpa sa...

Hej Matilda!
Och tusen tack om dina sååå fina ord hos mig!!!
Klipuvret...uuu svårt att glömma:)
Fina bilder!
Ha en fin vecka!
Kram Sirpa

Rummet för välbefinnande sa...

Ja, det har varit fasligt mycket regnande ett tag här, men idag sken faktiskt solen och det var ju gott.
Tog mig en promenad när jag gick hem från verkstaden vid 8-tiden och det var så härligt. Det var nästan lite magiskt - du vet så där klar luft och lite, lite småkallt men precis alldeles perfekt för att jag inte skulle frysa.
Ser verkligen fram emot en stund ihop, över en kopp te och lite tända ljus. Så kan vi sitta där och liksom mysa in hösten lite.
Ha det fint!
Många kramar Mia

Huset vid ån sa...

Åh, Jag bara njuter av dina vackra bilder, såå fina!

Hoppas att du har en bra dag! Höstkramar Therese

Beatrice sa...

Hej Matilda!

Vilka underbara bilder du har tagit på skatterna i din trädgård! Visst finns det fortfarande mycket fint ute att njuta av, men oj vad kallt det blåser här idag! Idag tror jag att hösten har landat på allvar...

... jag var till och med tvungen att ta på mig fårskinnstofflorna :-).

Vad otroligt mysigt ni bor! Är ert hus ett äldre torp eller liknande? Det finns en sån charm i äldre hus och just avsaknaden av stora salar och liknande gör att det blir så mysigt. Precis min smak! :-)

Ha en fin dag!

Många kramar
Beatrice