lördag 26 juni 2010

En midsommarnattsdröm

Hela luften surrade av glada röster som sakta ebbade ut i den vind som gjorde dagen till natt.
Och drömmen tog vid...För visst vilar det något magiskt över midsommarnatten. Det är som om allting står helt stilla, som om tiden inte finns. Och gemensamt gör vi vårt bästa för att så länge som möjligt få stanna kvar i detta vakuum av glädje och sprudlande kärlek. Kärlek till allt. Till det som är vårt och till det som vi vill ha.Här hemma hos mig var det en väldigt lugn kväll igår. Jag har dragit på mig en öroninflammation och valde att fira kvällen hemma hos min mamma. Vi satt på hennes veranda och åt mat och drack dricka. Så gott och så mysigt.
När natten var i antågande for jag hem och möttes av en alldeles stilla by där det enda som hördes var stim och glada röster från tältet där alla grannarna firade tillsammans. Jag satte mig på trappen, med en katt på varje sida och blickade ut över dammen, fälten och den stora tysta skogen.Igelkotten kikade fram och sa goddag. Och tillsammans satt vi stilla där till dess att alla röster tystnat och det även för oss var dags att gå från en dröm till en annan.

Jag hoppas att ni alla haft en lika fin kväll som jag.♥

Kram, Matilda

6 kommentarer:

Skogsfrun... sa...

åh vad fint du skriver! och sant som du sagt är det ngt magiskt!

Hoppas du känner dig bättre från onda öron! ;D

Kram penrilla

Rummet för välbefinnande sa...

Åhhhh, så fint Matilda! Tråkigt med öroninflammation, men mysigt hos din mamma kan jag tro.
Ja, det är lite magiskt denna kväll och vi hade det härligt här också. Lite lagom stillhet, med god mat och trivsamt umgänge.
Idag har vi varit ute och åkt och det var en sån där toppendag. Nu sitter jag här på balkongen och bara njuter allt vad jag orkar.
Hoppas vi kan ses snart.
Sköt om dig och krya på dig!
Kram kram Mia

Rosita's blogg sa...

Så fint du skriver om midsommarnatten! Trist med ont i öronen... men det låter som om du hade det trevligt iaf. Lät mysigt att komma hem och sitta på trappen med en katt på var sida.... =)
Ha de gott och krya på dej!!

Tack för ditt besök hos mej!

♥ Pia..... sa...

Hejsan...ååå ser att fu varit sjuk ..ont i öronen inte kul.. men du är nog på bättervägen nu va.. jag var hos dej igår ..tio i 6..men det var stängt ):..iofs så visste jag nog det redan..men gjore ett försök.hopas du öppnar snart...kram..Pia

Sussi sa...

Aj aj aj....öroninflammation gör ONT! Hoppas det värsta gått över nu. Låter som om du ändå hade en fin midsommar, du, din mamma och igelkotten...Visst är det magiskt med midsommarnatten!

Kram
Sussi

Marieberg sa...

Så tråkigt med öroninflamation,
...men inget ont som har något gott med sig:
Du fick en stark upplevelse, en magisk sommarkväll som du förmodligen aldrig kommer att glömma :-)