lördag 24 april 2010

Kotten har vaknat!

Nu är våren verkligen här på riktigt. Solen skiner, hönorna sprätter i  fjolårets smultorra höstlöv och mitt i allt ståhej så ser jag plötsligt att vår igelkott har vaknat. Han står yrvaken och blinkar mot solljuset strax utanför ingången till sitt bo. Hans bo ligger under vårt hus och ingången är placerad mellan två stenar i grunden.

När Kotten gick i dvala i höstas så var han ganska trind efter alla grillkvällar och allt smygätande i kattmatsskålen. (Han går in genom kattluckan.) Men nu, nu är han bara hälften så stor som sist och eftersom katterna inte ville ha mer av sin mat så fick han lov att smaka lite på den. I filmen här under kan ni se lite av Kottens första skrovmål 2010.

5 kommentarer:

Sussi sa...

Men guuuud så söt han är! Han verkar lite vimmelkantig och sömndrucken....sååå näpen! Det är härligt med djur, gillar hönan i bakgrunden...snyggt regisserat!
Och eftertexten är inte så dum den heller! :)

Kram
Sussi

Vaktmästarn sa...

En sån härlig film på kotten! Så väl ni tar hand om den, och bryr er så mycket. Jag blev alldeles rörd. En trädgård utan en välmående igelkott är inte komplett...

Stor kram till er!
Outi

Möllebacken sa...

Vilken glupsk en. Våra har inte vågat visa sig. Men de brukar kika fram lite längre fram på våren. Gillar ljudeffekterna.
Lite nyfiken. I vilket program redigerar du filmerna.
Ha en skön söndag.
Kram Pella

Vaktmästarn sa...

Hej igen!
Angående din kommentar om bilderna på min blogg - jo, jag bor verkligen så nära vattnet mitt ute i skogen. Halva tomten är vatten, men det är ingen sjö, utan en gammal kvarndamm. Återkommer med fler bilder så småningom...

Ha det så bra!
Kram Outi

Skogsfrun... sa...

vilken söt och smart kotte som vet hur kattluckan fungerar!

Ha en fin Valborg!
KRam pernilla