lördag 1 maj 2010

1:a maj demonstration

De senaste veckorna har jag varit fullt sysselsatt med att försöka hinna färdigt med min butikslokal inför den här helgen. Det arrangeras nämligen en konstrunda i Brunskog den 1-2 maj och en av konstnärerna som är med på den bor i närheten av min lokal.

Sent igår kväll släckte jag lamporna i lokalen, jag hade bara lite av prissättningen kvar inför idag och det är ju en sån sak man kan pyssla med samtidigt som det kommer kunder, så det kändes bättre att prioritera vila och sömn än att stanna kvar hela natten.Alltså kändes det mesta helt okej när jag vid tolvtiden i natt drog täcket över mig för att samla krafter inför nästkommande dags aktiviteter. Mitt huvud vilade tungt mot kudden och jag kände hur sömnen närmade sig med lugna djupa andetag....men så....vad är det som händer?

Benen vill inte ligga still. Så fort jag lagt mig till rätta så börjar det värka och klia i dem. Det känns precis som växtvärk, om ni kommer ihåg hur det känns. Efter två timmars snurrande går jag upp och äter en banan, jag har läst att det är lugnande, och sätter mig i fåtöljen ett par minuter. Så fort jag ätit upp bananen börjar det kurra underligt i magen och plötsligt börjar svetten rinna ifrån mitt hårfäste. Jag mår lite illa och benen slutar inte att värka....suck. Jag lägger mig, till ingen nytta, i sängen igen och får efter ca fem minuter springa på toaletten...och så fortsatte det fram till klockan sju i morse när allt plötsligt gick över och jag kunde lägga mig i sängen och äntligen somna in.

Och det är just det här som jag kallar för en 1:a maj demonstration. Jag hade helt enkelt arbetat för mycket och hela min kropp skrek efter vila samtidigt som jag, i mina tankar, verkligen längtade efter att äntligen få slå upp dörrarna till butiken. Ända fram till klockan fem i morse tänkte jag att om jag bara somnar nu så kommer jag fortfarande hinna sova tillräckligt mycket för att orka arbeta i morgon, men så fort det hoppet var släckt och jag blev mer och mer viss om att jag absolut inte skulle orka åka dit så slappnade kroppen av och gick med på att lägga sig till rätta i sängen igen. Är det inte otroligt!?Så, nu ska jag lugna ner mig lite. Jag ska pyssla här hemma och jag ska öppna butiken när jag är helt färdig med allt. ♥

Kramar, Matilda.

10 kommentarer:

Sussi sa...

Men oj! Vilken 1:a Maj demonstration!
Ja...det är fantastiskt vad kroppen kan säga ifrån ibland, som om den hade ett helt eget liv..not connected to the brain liksom!
Därför är det inte så dumt att lyssna på sin kropp, den har för det mesta rätt!
Ta det lugnt och öppna när du är färdig! Det kommer att bli KANON!
kram
Sussi

♥ Pia..... sa...

Men oj...ja det var en demonstration som hette duga det..men det kanske var en välbehövlig sådan..skönt att du tog fasta på vilan nu då..undrar över en sak...ska kanske på en liten bakluckeloppis nästa helg i brönske ..har du kanske öppet då?...iså fall kanske man kan svänga ner:)
Ser ut att bli nåt alldeles i hästväg din butik..såå mycket fint och så vackret..blir lite sugen och bara liiite avundsjuk:)..hoppas du vilar nu..och krya på dj..kram..Pia

AMN sa...

Sååå fint du gör Matilda, det ser så underbart mysigt ut. Du borde ha en egen bod nere på Skutboudden.
Ses på måndag hos Kai, glöm inte handarbetet.
Kram från Anna

tindripindri sa...

så underbart vackert! du har gjort ett fantastiskt jobb.. hoppas du mår bättre idag.. kram!

Susanne sa...

Hoppas du fick din vila.. Det ser jätte fint ut från din butik!

Rummet för välbefinnande sa...

Men gumman...... Ja, det där känner jag ju igen! Man jobbar och jobbar och jobbar och har siktet så tydligt inställt på att bli klar och när det sedan blir dags så säger kroppen ifrån. Ändå så är det som om man inte riktigt vill se att det är just vila man behöver.
I vilket fall som helst så var det gott för dig att få vila lite nu, även om det var ofrivilligt. Du ska se att just den här vilan och krafterna du samlar på dig nu kommer du att behöva sedan när allt drar igång. För det kommer att bli en bra sommar det här Matilda! Det blir såååååå fint i lokalen och jag längtar efter att komma och se. Du anar inte vad jag längtar. Vi åkte faktiskt förbi med motorcykeln idag IFALL du var där.
Sköt om dig nu och vila och försök njuta av vilan.
Massor med kramar till dig!
Mia

Möllebacken sa...

Så duktig du har varit Matilda! Hoppas att det gick bra med nyöppningen och att det kom mycket folk.
Jag jobbar i butik och då jag har stått och gått hela dagarna kan jag få som du säger ont i benen och de spritter.
Då brukar jag ta två Panodil och lägga ett extratäcke på benen så att de blir varma. Ökar blodgenomströmningen så att krampen släpper. Och då kan jag sova. Men innan jag går och lägger mig tar jag en macka och ett glas mjölk, så att jag inte vaknar hungrig.
Hoppas att det funkar för dig.
Kram Pella

Marieberg sa...

Så fint och bra det blev i din butik!!! Kul.

Rummet för välbefinnande sa...

Hoppas du känner dig piggare! Du dök upp i mitt huvud så då tänkte jag kika in med en kram till dig!
Mia

Beatrice sa...

Hej Matilda!

Det verkar som att du haft fullt upp, så till den grad att kroppen börjar strejka. Det är inte bra! Du måste lova att vara rädd om dig!

Jag känner igen det där med kli och kryp i benen, det brukar jag få ibland också när jag är riktigt trött eller stressad. Hoppas i alla fall att du hann bli färdig med allt och att du har hunnit vila dig lite så här efter öppnandet. Det ska bli spännande att få höra hur det gick! :-)

Ha en fin torsdag!

Många kramar till dig
Beatrice