lördag 13 mars 2010

Wabi Sabi Onsd....Lördag

Det är lördag och utanför fönstret skiner solen, från taket droppar snön som förvandlats till stora vackra droppar av livgivande vatten. Fåglarna kvittrar, katterna sitter och myser i solen ute på verandan, gubben ligger och snarkar och jag, jag är ledig!

På det hela taget så känns livet riktigt underbart idag och det känns som om jag kan njuta av varenda sekund. Som om jag riktigt kan ta till vara på den här fina dagen. Förhoppningsvis kommer jag få lite mer energi så att jag kan hantera de dagar som inte känns lika bra som den här med lite mer tillförsikt.

På tal om att ta till vara så har jag bestämt mig för att gå med i Pellas Wabi Sabi onsdagar. Det går helt enkelt ut på att man ska skriva något om Wabi Sabi varje onsdag, och om man inte har något att skriva kan man helt enkelt göra ett litet arrangemang som man sedan fotograferar och lägger in i bloggen.
Som ni säkert har lagt märke till så är alltså inte det här en onsdag, utan snarare en lördag, men den här gången hade jag helt enkelt inte möjlighet att skriva på rätt dag. Jag lovar att bättra mig framöver! Nu hoppas  jag att det är någon mer utav er som läser det här som tycker att det skulle vara kul att delta. The more the merrier.=)

För att anmäla er går ni helt enkelt in på Pellas blogg och lämnar en kommentar till henne.

Gamla och vackert slitna saker står, som Ni, vet alltid högt på min önskelista. Wabi Sabi handlar om att ta till vara på gamla saker som fortfarande har mycket att ge, trots att de kanske inte är i perfekt skick.


Wabi Sabi handlar om naturtoner, om att förenas med det ursprungliga och om att vårda det som redan finns.
Försök att hitta nya användningsområden för saker som du kanske annars inte skulle spara. På bilden ser Ni ett exempel där jag har tagit drinkpinnar i nysilver, som är numrerade, och stuckit ned dem i blomkrukor.
Nu ska jag passa på att öppna dörrarna här hemma, jag ska släppa in lite frisk vårluft och ta en sväng med dammsugaren. Och med det önskar jag Er alla en riktigt fin och härlig dag.♥

Många kramar, Matilda.

6 kommentarer:

Möllebacken sa...

Hej Matilda.
Hoppas att du har fåt en alldeles underbar dag! Det läter så mysigt det du skrivit om din dag.
Det är verkligen superkul att du har gått med på Wabi Sabi-onsdagarna. Och kan man inte just den dagen så gör det ju inte något. man ska ju hinna och känna för det.
Så fina arrangemang!
Det arrangemanget med bokstödet var ju helt underbart!
Och drinkpinnarna blir ju verkligen ett vackert smycke.
Ha det så bra, och hoppas att du får fortsatt fint väder på din lediga tid.
Kram Pella

Beatrice sa...

Det låter som att du haft en härlig dag, jag har också njutit av solen och dagen :-).

Vilken kul idé att skriva om Wabi Sabi på onsdagar, jag blir nästan lite sugen på att vara med jag också. Jag saknar våra Miljötorsdagar... :-). Dina bilder är så vackra och harmoniska, jag antar att harmoni är något av det Wabi Sabi handlar om.

Vilka charmiga hönor ni har, jag tittade på filmsnutten i förra inlägget :-).

Ha en fin söndag!

Många kramar
Beatrice

Lotta-livets väv sa...

Hej!
Kul att hitta dig så här i blogglandia.....trodde nog att du var en annan Matilda...*ler* som Mia hittat!......
Jag blir alltid så impad när jag ser så gulliga små höns....skulle vilja ha...men vågar inte! *fniss*
Kram
/Lotta

Skogsfrun... sa...

vad kul! jag visste inte vad wabi sabi var... mem det låter ju väldigt fint!

hihi... sådanna drinkskedar har min mamma och pappa... har aldrig sett dem hos någon anna förut :)

Kram pernilla

Skogsfrun... sa...

ja, det är nog verkligen ngt för oss inredningsbloggare ;)

Jag har köpt kransen på "min lilla vrå"... men jag vet inte om den finns kvar. MEn om man mailar dem vet de nog vad det är för märke:)

Fröken knopp kommenterade hos mig att hon beställt ngt liknande till hennes butik.

Kram pernilla

Lotta-livets väv sa...

Haha....men då kanske jag inte är ute och cyklar helt ändå....kanske var det dina föräldrar jag mötte då jag besökte butiken i somras????
...eller så finns det fler butiker....?
Ser fram emot fina sommarbilder hos dig....
Kram
/Lotta