torsdag 28 januari 2010

Plantera ett träd för miljönUtanför stugan ligger snön i drivor just nu, men jag vet att plötsligt, ja för så är det varje år, så är det vår igen.

Jorden börjar mjukna och allt det gröna börjar vakna till liv.

Drömmarna tar fart och man bestämmer sig för att i år, i år ska jag verkligen bygga upp en helt underbar trädgård. Jag ska klippa gräset minst en gång i veckan, helst var tredje dag, jag ska odla potatis så det räcker för hela året och jag ska bygga upp små mysiga platser runt om i trädgården där jag kan sitta under ljumma sommarkvällar.

Jag vet inte hur det är för er, men personligen kan jag säga att jag kan vara nöjd om jag lyckas uppfylla en utav mina drömmar varje sommar, jag glömmer nämligen alltid att det är på sommaren som alla auktioner och roliga loppisar äger rum och dom kan jag ju bara inte missa!

Därför ska jag i år bara ha en enda uttalad trädgårdsdröm, och den ska jag ta mej tusan se till att uppfylla. Jag ska plantera två nya träd. Ett körsbärsträd och ett nytt plommonträd.

Inte nog med att jag får en dröm uppfylld, jag gör också något bra för miljön. Det här inlägget hittade jag på en sida:
"Om du har möjlighet att plantera ett träd, börja gräva. Vid fotosyntesen binder träd och andra växter koldioxid och avger syre. De är en integrerad del av den naturliga atmosfäriska cykeln här på jorden, men det finns alltför få av dem att fullt ut motverka ökningen av koldioxid från biltrafik, tillverkning och annan mänsklig verksamhet. Ett enda träd kan absorbera cirka ett ton koldioxid under sin livstid."

Ska du plantera ett träd i år? Delta gärna i enkäten i högerspalten♥

Kram, Matilda.

3 kommentarer:

Rummet för välbefinnande sa...

Men, så bra Matilda! Tänk att man kan göra så mycket av egentligen så lite. Här har man ju också verkligen känslan av att man är med och påverkar på ett påtagligt sätt.
Jättebra och tack för tipset. Nu gäller det bara att jag hittar huset så ska jag plantera ett träd sen *ler*

Vi ses snart!
Kram Mia

Skogsfrun... sa...

vad fint! Jag ska definitivt plantera ett träd i år! Ett körsbärsträd har jag alltid velat ha så det får det blir!

Kram pernilla

Annika sa...

Fiffig idè.... o vad mysigt med fruktträd.... men du hade ju massor av vackra träd i din trädgård...... Kram Annika