måndag 3 januari 2011

Doris- en spansk vattenhund

Hej! Hoppas att ni har haft en riktigt härlig ledighet med god mat och trevligt sällskap.♥
Själv har jag spenderat julhelgen med familjen i Stockholm. Mina fyra systrar och min pappa med fru bor där så det blev en riktigt fin jul med mycket skratt och mys. I Stockholm är det inte alls lika kallt som här i Värmland så det kändes nästan som om jag tinade upp för första gången på flera månader när jag kom dit.

En annan fin sak med ett lite mildare väder är ju att man faktiskt orkar gå utomhus utan att få andnöd så det blev en hel del välgörande promenader i det vackra Vinterviken med omnejd.
När man ska promenera är det alltid trevligt med lite sällskap och familjen i Stockholm, de har skaffat sig en helt underbar liten krabat som gärna följer med vart man än ska gå. Hennes namn är Doris.

Doris är en Spansk vattenhund, Perro de Agua Español, och förmodligen en av de absolut trevligaste hundarna som jag har träffat. Hon är lugn, glad, alldeles lagom busig, lydig, gosig, smart och så sist men inte minst, vansinnigt söt. Det spelar ingen roll hur många gånger man har sett henne, man kan ändå inte låta bli att ge ifrån sig fjantiga "ååhhh" läten varje gång hon lufsar förbi.


För några år sedan bestämde jag mig för att jag inte skulle skaffa någon mer hund på många många år, men efter att ha lärt känns Doris så börjar jag verkligen tvivla på mitt beslut.

Den Spanska vattenhunden är en ras som inte funnits i Sverige under så många år, den fördes in först 1997.
Den hamnar under kategorin stötande hundar, apporterande hundar och vattenhundar.

Självklart handlar det om att ha tur när man köper en hund. Det finns aldrig några garantier när det gäller lynne, lydnad etc. Men, om inte Doris är ett rent unikum så är det definitivt den här rasen som jag kommer att skaffa om och när det blir dags igen. Hon är ju dessutom helt perfekt i storlek för en kort tjej som mig. Sambon vill ha en rottweiler, men då är det liksom helt kört för mig att gå på några hundpromenader.


Så, nu ska jag kika in lite på era bloggar, det känns som om jag har missat hur mycket som helst!


Kram

9 kommentarer:

Sussi sa...

Oj vilken ljuvlig liten Doris! Nu blev jag bra sugen på hund igen!

Och jag som tyckte vi hade KALLT i Stockholm! Men jag har hört från vänner i Sunne att det varit rejält kallt...Vi måste nog åka till vår lilla stuga i Värmland och titta till den så inget har hänt. Men det gör vi ju så gärna....Värmland är underbart!
Kram
Sussi

♥ Pia... sa...

Hej..Åååå sicken sötnos... vad härligt det ser ut där i snön..klart du ska skaffa dej hund.. iofs så har du katter men en hund.. ja jag skulle inte kunna tänka mej att inte ha hund:).. älskar min rugguggla:) ha de gött..kram..Pia

Love Your Homes sa...

Åh Matilda, sicken ljuvlig varelse. förstår att du har åat dig hela tiden, vem skulle inte ha gjort det!

Just denna ras står på vår lista av val inför ny hund så småningom. Även lagotto har hög prioritet. Jag tror nog att Kletus kommer att ha en hel del att säga till om i vårt val och kan tycka det är ok, han är vår största kelgris. Så vi testar hundraser på honom med jämna mellanrum för att se vad som går bra. Ibland är det rena katastrofen och ibland bryr han sig inte... de här rasrena har vi inte lyckats pröva med ännu, de är ju inte så vanliga.

God fortsättning min djurvän,
önskar Ia o Kletus

Granne med Selma sa...

Vilken söööt vovve!

Kul att du hänger med och går :-)
Själv knatade jag på så mycket (jämfört med förut... kanske inte så mycket EGENTLIGEN) att jag har ont i hälsenan idag . Vi får se hur många steg det blir idag.
Jag länkar till dig inne hos mig.
Kram Sussie

Outi sa...

Det är ju inte klokt hur SÖTA en del hundar kan vara. Och jag som inte ens är "hundmänniska" - man blir ju kär!

Kram, Outi

PS. God fortsättning på det nya året.

Sofia på Me and my home sa...

Hej!
Längesen!
Kikade in här - och letade sedan efter din butik: men har du stängt?? :(
Hoppas allt är bra med dig och att du haft härliga helger!
Kram Sofia

Möllebacken sa...

Men vilken underbar varelse! Vilket härligt sällskap du fick! Önskar dig en god fortsättning på det nya året.
Kram Pella

Rummet för välbefinnande sa...

Matilda, den här flytten suger musten ur mig..... Jag tänker på dig så mycket men får liksom aldrig till det att skriva till dig. Hoppas du har det bra. Läste om den härliga resan till Stockholm och jag kan tro att du blev såld. Vilken söt hund...
Barnen pratar om hund nu när vi flyttat ut på landet och jag kan erkänna att det lockar lite - MEN INTE ÄN!!!!! Har miljoner med saker att ta reda på innan känns det som *ler* Har flyttat alldeles för mycket de senaste åren känner jag. Men, det är ju alltid bra att få rensa en del, och jag trivs så underbart gott här så det är värt det.
Ha en riktigt fin vecka!
Kram Mia

Anonym sa...

Har också en Spansk Vattenhund som heter Lotus. Han är född 8 aug 2005Han är helt fantastiskt söt och rar. Älskar när man kastar boll och han får hämta den. Han har också en del "gossedjur" som han gärna opererar lite först innan han tar dem till sitt hjärta. Älskar min fyrbente vän så mycket. Kram Anita