onsdag 8 december 2010

Pyssel, pälsdjur och patina

Idag lyckades jag komma upp riktigt tidigt, iaf med mina mått mätt, och just nu sitter jag här i mörkret med adventsstjärnan tänd, lite glitter runt tv:n (så där som sambon tycker att det är så himla fint att ha) och en, snart, värmande brasa i kaminen.
Nu har julkänslan infunnit sig totalt och jag får verkligen kämpa för att inte överpynta våra 50 kvm.
Igår satt jag och bläddrade i julnumret av Jeanne d´Arc Living och när det var genomgånget var jag ännu mer pyntsugen och började genast hänga upp snören med gamla vykort och foton på...

Jag plockade fram ett par gamla nysilverfat som jag satte stearinljus på och sedan virade jag lummer runt dem.

Den gamla tutan kom också fram men än så länge hänger den bara i ljuskronan. 
Ute i trädgården har jag inte hunnit fixa så mycket än men jag har iaf hängt upp en enkel ljusslinga och lagt fram lite enris. Och så sist men inte minst så har jag ställt fram ett litet lurvigt rådjur utanför fönstret.På tal om rådjur så ska det ju som bekant komma sibirisk kyla till oss den här vintern, eller rättare sagt så har den nog redan kommit, och lite beroende på hur mycket snö det blir eller om det blir för hård skare så kan det nog bli aktuellt att stödutfodra rådjuren även den här vintern. Läs mer om det här.

Just det! Jag måste tipsa er om en nätbutik som en bloggvän till mig startat. Butiken är fylld med gamla saker från Frankrike och för den som gillar den antikt, vintage och industriellt kommer den här butiken att bli ett favoritställe här på nätet. Callian Antikt & Brocante

Kram

8 kommentarer:

Sussi sa...

TACK Matilda! Så snällt av dig....det behövde jag!
Du....det där rådjuret...vilken härlig bild! Blicken rätt in i kameran och ser jag inte ett litet leende på läpparna..?

Kram
Sussi

Hobbykällaren sa...

Visst är det kul att pynta nu, kan lätt bli mycket av det:) Snyggt med gamla kort på snöre. Ha en bra dag. Kramar från oss.

Rummet för välbefinnande sa...

Matilda min vän! Nu bara flyttar och flyttar och flyttar jag känns det som. Var så längesedan jag skrev till dig, men jag kan lova att du finns med mig i tankarna desto oftare. Tänk så gott jag trivs i huset, men det är mycket jobb innan allt är på plats som du förstår. När jag kommit tillrätta så får ni komma hit och se.
Önskar dig en riktigt fin tredje advent och "keep up the good work" med pysslandet *ler*
Kram Mia

Beatrice sa...

Tack för din fina kommentar hos mig! :-)

Vad mysigt och juligt ni verkar ha i ert hus :-). I år har jag problem med att få till den rätta julkänslan av någon anledning, dessutom hittar jag inte mitt granpynt, grrrr....

Vilken söt liten hårig sak du hade utanför ditt fönster! :-)

Ha en fin luciakväll!

Många kramar
Beatrice

Skogsfrun... sa...

vad mysigt med överpyntad stuga ;D
Ser fint ut på bilderna!

Grattis i efterskott till dig med då ;D

Jag ska komma ihåg rådjuren i år! De är redan här och äter frön :D

KRam p.

Nanna sa...

Håller med om att ta vara på våra kära rådjur. Hemma har de rensat mammas fina krukor så vi ska börja med utfodring till dem där.

Vaktmästarn sa...

Hej rara Matilda!
Det var vackert pyntat! Blev lite förtjust i rådjuret:) De är ju så fina att titta på. Hemma föll det lägligt nog ner en stor gren ur ett gammalt äppelträd, och det har rådjuren gnagt på.

Kram, Outi

Love Your Homes sa...

Pratade precis med min mor på telefon, hon har snötäckta rådjur som ligger i hennes trädgård...hon funderade på att bygga något skydd åt dem. Dom har det tufft ute djuren nu.
Dom har i alla fall gott om vinteräpplen i mors trädgård.

Vår lilla klemis till katt vänder raskt i dörren.

Önskar dig en God Jul!