måndag 27 september 2010

Trude och Sessan

Hej! Nu har det gått över en vecka sedan jag skrev sist. Och det finns det anledning till. Jag har nämligen ägnat mig åt en hel rad onödiga och nödvändiga saker.

Bland annat har jag fastnat i "mallträsket" här på blogger. Jag älskar att möblera om i vanliga fall, och precis så är det även när det gäller min blogg. Det finns ju så vansinnigt många alternativ att välja mellan. Och inte nog med att de har en malldesigner inne i blogger nu, utan det finns ju dessutom en hel hög med bra sidor där man kan ladda ner xml-mallar som är riktigt häftiga! Kolla te x in de här sidorna.  Our blogger templates    Blogger Templates  
Hur som helst så har jag inte kunnat bestämma mig än utan har återgått till en helt vanlig Clean & White mall.

Sen har det som sagt var även varit annat på gång.

Min svärfar kom med sin supersöta traktor och på den satt det fast ett släp som var fullproppat med ved, bara till oss!


Lillan och Shiro var självklart med under hela den stora händelsen, och vilken katt älskar inte en varm huv?! ( Lillan och Shiro är syskon, båda är halvsiameser.)

Nu när vi har fått det varmt i stugan så blir man liksom lite pysselsugen.

Ett gammalt cd-ställ har nu förvandlats till något helt meningslöst, men jag gillar det ändå.=) Kanske kan det fungera som ett torn som man kan hänga upp gamla foton på?

Sen har jag beskurit några av de gamla äppelträden, jag har städat hönshuset och sist men inte minst så har jag försökt komma underfund med vad det är för fel på Trude. Han har helt plötsligt slutat sitta på pinnen, han är inte lika kelig som vanligt och han bråkar med sina hönor. Det är definitivt något som inte stämmer. Kanske har han ont någonstans, kanske i foten?  Jag har filmat hönorna lite för att komma underfund med vad det kan vara som är fel. Om det kan vara något med rangordningen eller så, men så fort jag sätter mig ner för att filma  så kommer det fram en liten ettrig höna till mig. Och hon vill absolut inte att jag ska vare sig sitta där jag sitter eller göra det jag gör. Filmsekvensen nedan illustrerar situation.

( Jag har lagt in klippet på Skydrive vilket gör att filmen laddar lite långsammare först, men om ni låter hela filmen ladda, och sen tittar på den så spelas den upp helt utan stopp. Glöm inte att sätta på ljudet!)
Kram, Matilda♥

8 kommentarer:

Synnøve. sa...

Hallå i stugan.
Vilken film du gjort.
Tyckte det såg ut som tuppen Trude haltade....
Tycker lite synd om honom som har ett tjejnamn då. Här i nabolandet är det nämligen det hihi.

Jag är inte rädd för höns, men syrran hade tupp som var tam som jag vet inte vad. Helt plötsligt började han gå till anfall mot alla på gården. Till slut fick de åka till vetrinär med honom och ta bort honom. Han blev farlig.


Hoppas du kommer på vad som är galet med Trude.

Ved till vintern är aldrig fel. Här kan vi inte elda då, så vi får låtsas att vi myser vid öppen spis.

Hur har det gått för Gustav?

Ha det gott.
Kram Synnöve.

Sussi sa...

Oiiiii......vilken attack! Underbar film! Och stackars Trude...ibland önskar man att djuren kunde tala.

Skulle behöva uppdatera utseendet på min blogg, men jag är så rädd att ställa till med något så jag fegar lite...Man kan inte tro att jag varit IT-konsult i 10 år..ha ha ha!!

Kram
Sussi

Love Your Homes sa...

Nu har jag minsann tittat på film innan läggdax!
Tog en stund innan jag laddat ned programmet, tur att man har blivit lite digital med åren.

Rar liten och ettrig söt höna, undrar om han är den svartsjuka typen för att du klappar Trude.

Kul med film o djur!
Ha det så bra o hoppas Trude piggar på sig,

♥ Pia... sa...

......å de gick inte heller..fjärde gången gillt eller? men vad tusan vad blogger krånglar..nu får jag skriva och samtidigt kopera vad jag skriver..börjar bli tröttsamt detta:).. det är många bloggar som har svårt med kommentarerna.. jo vad jag ville säga var att... jag har något till dej som du får se hos mej NU..så ta en titt..
kram..Pia

♥ Pia... sa...

Hihi..nu har jag sett filmen oxå... en sån film snutt skulle jag vilja göra på ..min hund och visa:).. Hur gör man?? PIA

Skogsfrun... sa...

hoppas det löser dig med trude...

Vad gött med så mycket ved! Köpte ni privat? eller har ni egen ved? Vi har inte köpt än inför vintern, men det är ju dåligt med torr ved nu säger de...

Ha en fin helg!

Kram på dig!

Beatrice sa...

Hej Matilda!

Det låter som att du har haft fullt upp, men jag antar att det är så det ska va :-).

Vad fint ditt CD-ställ är, det kommer att bli en vacker detalj oavsett vad du bestämmer dig för att använda det till!

Katterna är så söta där de sitter på traktorhuven :-). Mollie har blivit kär i grannens katt och "uppvaktar" den så snart hon får en chans. Den var lite misstänksam till en början, och det berodde på att hon var alldeles för framfusig. Nu har hon avancerat och får till och med nosa på den, OM hon gör det försiktigt... ;-).

Hoppas ni kommer på vad som fattas Trude!

Ha en fin söndag!

Många kramar
Beatrice

Fransk inredning sa...

Underbar blogg! önskar dig en fin dag Kram susanne