lördag 20 februari 2010

Fårfesten i Kil 2010

Godafton i snöstormen! Jag har faktiskt trotsat vädrets makter under helgen och gett mig iväg till Kil för att besöka den stora Fårfesten som hålls där varje år. Det är en stor mässa med många begåvade utställare som tillverkar saker av mestadels ull och fårskinn.
Självklart passade jag på att ta med mig kameran så att jag kunde dela med mig lite av den här underbara tillställningen med er.

För er som bor i Värmland med omnejd kan jag varmt rekommendera ett besök, och det är inte för sent än fårfesten håller på ända till på söndag:

Fredag 19 februari kl 11.00 - 17.00
Lördag 20 februari kl 11.00 - 17.00

Söndag 21 februari kl 11.00 - 16.00

Håll i er för nu kommer det en massa härliga bilder!


På fårfesten finns det självklart massor med ull i alla möjliga underbara färger.


Att använda ull är kanske inte det första man tänker på när man funderar på vad man ska ha på sig på balen, men filtmakeriet tänker i helt nya och spännande banor.

Intresset för virkade, stickade och tovade kläder och inredningsföremål växer ständigt och för dig som söker charmiga och personliga detaljer rekommenderar jag PeO Gustafsson från Ransäter.

På fårfesten fanns det möjlighet att följa hela tovningsprocessen, och man kunde även köpa stora härliga olivtvålar och andra hjälpmedel om man vill prova på att tova hemma.


Textilkonstnärinnan Christine Tallberg visade upp sina vackra konstverk. Tänk att få pryda en vitkalkad vägg med det här mästerverket!

Så mjukt som det bara kan bli- ull från angorakaniner. Jag önskar att ni kunde få känna på riktigt hur mjuka och lätta de här gudomliga vantarna och mössorna är, men för att ge er en hint kan jag säga att det känns som "bomullsull".

Ett helt underbart set om hatt och halsduk från Gläntan i skogen. Är inte det här highfashion så säg?! 


Och så, sist men inte minst hittade jag fram till en tjej, LULAN, som tillverkar kläder av återvunnet tyg, och sånt gillar ju jag. Lulans kläder var väldigt fina och när jag får möjlighet ska jag genast beställa en av hennes underbara kappor. På bilden ser ni en liten tröja, för barn, i grått tyg med spetsdetaljer och knapp vid halslinningen.


Ja, jag kunde ha fortsatt den här bildkavalkaden i evigheter med tanke på hur otroligt mycket fint det fanns att se på fårfesten, men nu har ni iallafall möjlighet att kika in på några av utställarnas hemsidor och kanske kan det här inlägget locka er att besöka utställningen nästa år.

Många varma och glada kramar, Matilda♥

7 kommentarer:

♥ Pia..... sa...

Hej...å vad jag hade velat åka dit.såg i tidningen att det skulle vara denna helgen..och kommer ihåg förra året mina grannar var där och var så överväldigade att fårfesten..hoppas hoppas att jag kan åka dit nästa år..nu ska jag kika lite på dina tips..och drömma lite..för ull och linne och liknade är en fantastisk grej..kram..Pia

Beatrice sa...

Fårfest har jag aldrig varit på! :-) Det verkade finns mycket fint att titta på där, vad kul att du tog med dig kameran dit.

Visst är miljön viktigt i kommande val, tyvärr verkar inte en del politiker tycka det!

Ha en fin söndag!

Kramar
Beatrice

Beatrice sa...

Ett litet tillägg... jag scrollade ner och läste ditt inlägg om er lilla Selma och jag började nästan gråta! Jag kommer aldrig att förstå hur djur kan bli behandlade så fruktansvärt illa som att låta flera katter bo under en diskbänk i fem år (!!!), men jag känner mig glad att Selma fick komma till er och bli älskad för den lilla sötnos hon är. Det låter så fint att hon somnar tryggt på husses arm varje kväll! :-)

Kramar
Beatrice

Annika sa...

Verja år har det kommit nåt emellan när denna Fårfest är.... iår var det ju en förkylning...:) men nu baske mej ska det bli av nästa år.... ser ju att det är nåt för mig...:) gillar naturmateriel o speciellt då ull.... tack för fina lockande bilder o nästa år SKA jag iväg.... får ta mä morsan o lämpa av hos morbron.... bestämmer man nåt sånt så kanske det blir av....:) Kram Annika

LoveYourHomes sa...

Den festen hade varit mumma för mig...visste inte ens om den fanns, skall hålla koll till nästa gång.

Antikhandlaren var medelålders som jag, hängivet kunnig i sin bransch och diskuterade gärna de små sakerna. Riktigt roligt när de inte sätter sig på höga hästar!

Glad kram,
Ia

Marieberg sa...

Fårfesten hade verkligen passat mig! Har njutit för fullt av dina fina bilder! Jag måste undersöka om det anordnas något liknande i mina trakter. I vilket fall så tänker jag med början i år försöka att ta reda på ullen när vi klipper i vår och vartefter lära mig att göra något av den. Men man kanske borde gå en kurs först.

djufmary sa...

är din butik med här?

http://svenskainredningsbloggar.blogspot.com/search/label/Bloggbutiker