onsdag 18 april 2012

~♥ Vila i frid älskade Trude ♥~

Idag fann jag vår fina och mycket älskade tupp Trude död i hönshuset. Jag är så ledsen och kommer att sakna honom så mycket som man bara kan sakna världens finaste tupp.



Trude och hans syster Tindra kläcktes i en värpmaskin och bodde under sina första veckor i vårt kök. Eftersom vi var de första de såg blev de mycket sällskapliga och tama och tog alltid chansen att smita in i huset även efter att de fått ett eget litet hönshus ute på gården.



Trude har alltid varit en äkta livsnjutare och spenderade allra helst dagarna liggande i grönskan med solen stekande mot sin vackra fjäderdräkt. Mat och hönor var också något som intresserade honom mycket och att avnjuta en god måltid tillsammans med sina fruar ute på verandan hörde definitivt till favoritsysselsättningarna.



Detta lugna och avslappnande beteende till trots var Trude aldrig sen att rycka ut när någon utav hans hönor var i nöd. Han lyckade bland annat brotta ner en ormvråk på marken så att hönan Sessan precis klarade sig med livet i behåll.



Nu är Trude begravd på sin favoritplats ute i trädgården. Den plats där han älskade att ligga och sola, alldeles intill dammen.




Jag hoppas att han har det bra där han är nu och att han får njuta av värmande sol, grönt gräs och hur mycket ostkaka som helst.



Kram

Inga kommentarer: