onsdag 19 januari 2011

Snowshoe och halka

 Just när jag började komma igång med mina promenader som bäst blev det helt plötsligt is på vägarna. Har inte kunnat gå min vanliga runda på snart en vecka, men så fort jag kan göra det igen så ska jag börja fotografera under mina promenader. Idén är att jag ska fotografera exakt samma plats varje gång jag går förbi för att sedan göra en film där man kan se hur naturen har förändrats under de månader som gått. Ungefär så som killen i klippet här under gjorde.

Living my life faster

Nu över till något helt annat.

I vår familj bor det en katt som heter Shiro. Hans mamma är siames och hans pappa är bondkatt. Något vi inte visste var att den blandningen kan ge en helt egen ras, nämligen rasen Snowshoe. Vi har alltid undrat varför Shiro är så mycket mer social och nyfiken än de andra katterna. Varför han springer runt i byn och ställer till med oreda hos grannarna, hoppar in i containers som ska köras bort, förföljer grannarna när de går förbi. Ja, de som inte känner honom så väl tycker faktiskt att han är lite obehaglig när han smyger runt där med sina stirrande blå ögon. Men nu har vi alltså svaret. Han är en Snowshoe, och precis som namnet antyder älskar han snö. Han har som sig bör alldeles vita tassar och ett mörkt ansikte med den karakteristiska vita fläcken som en snowshoe bör ha.
Här kan ni se när Shiro hjälper mig med snöskottningen.

Kram

8 kommentarer:

Rummet för välbefinnande sa...

Ja du, denna isen är förrädisk....
Men, jag blir lika glad varje dag när jag märker att ljuset håller i sig längre och längre om dagarna. GOTT!
Nu ska du se att våren snart är här *ler*
Nu när jag flyttat verkstaden så upptäckte jag din påse med spetsen och inköpstavlan.......
Förlåt Matilda men det har varit så mycket sista tiden. Jag har ju trådrullarna hos dig också ju?! Ja, vi hörs så får vi ordna till detta.
Ha det fint och ta det försiktigt i halkan!
Kram Mia

meandmyhome sa...

Vad spännande med utbildning! Roligt att lära mer - låter ju som kurser du kommer ha nytta av! Kul att planerna för öppning finns kvar iallafall..!
Vilken kul film du visar! Rolig ide! Händer ju en del på ett år...
Stor kram Sofia

Beatrice sa...

Vad söt han är er Shiro :-). Jag hade aldrig hört talas om rasen Snowshoe förut, man lär sig nåt nytt varenda dag!

Mollie älskar katter, men problemet är att de flesta katter springer iväg när hon gör sina små närmanden och det är kanske inte så konstigt. En katt som är sådär framåt och kavat som Shiro skulle passa henne perfekt!

Vi träffade en sån katt för ett tag sedan, alltså inte en Snowshoe men en katt som var hundvan sedan liten. När vi klev innanför dörren gick katten direkt fram till Mollie och hälsade på henne som en hund skulle ha gjort. Ungefär som "Tjenare, kul att du kom hit. Vad heter du?".

Mollie blev nästan lite chockad och såg MYCKET förvånad ut... ;-).

Ha en fin dag!

Många kramar
Beatrice

Vaktmästarn sa...

Underbar katt! Har aldrig hört talas om snowshoe, nu vet jag bättre :) Kul med sällskap när man röjer snö.

Hoppas isen töar bort så att du kan vandra vidare på El Camino. Man blir så rastlös om man bestämmer sig för något och stöter på hinder redan i början.

Kramar, Outi

PS. Tack för din supergulliga kommentar angående fotot på mig. Oftast är jag inte så där färgglatt klädd, men man får ju passa på vid tillfälle.

Love Your Homes sa...

Anar att Shiro är kung hos er....riktig liten raring!
Tänk att Gustav är hans pappa, härligt att du kunde hjälpa honom så fint som du gjorde.
Han ligger dig säkert lite extra om hjärtat också, släkt som han är.....har han många barn på byn, Gustav?

Må så gott,
Ia

Skogsfrun... sa...

men gud vilken fin mojje! hade ingen aning om att det fanns en ras som hetter så. Man lär sig ngt nytt varje dag... Min ena katt är blandras siames/bondkatt, fast han är inte det minsta långhårig! Men sällskaplig och pratig... jo ja tackar!
:D

Kram p.

Sussi sa...

Ja, inte lätt att promenera på en knögglig skridskobana!
Men ojojoj vilken charmig katt! Älskar när katter är lite nyfikna och orädda! Och Shiro är ju allt detta i kvadrat....så ljuvlig!

Kram
Sussi

Marieberg sa...

Vilken rolig och vacker katt. En vacker och personlig siames (eller vaför inte en Snowshoe) vill jag absolut äga en vacker dag.