lördag 23 oktober 2010

Gustavs nya liv!

I torsdags fångade jag alltså äntligen Gustav och nu ska jag berätta för er vad som hände sen.


Gustav sov inne i vårt badrum natten till fredagen. Han hade fått lite mat, vatten, en kattlåda och en mjuk säng.
Vi hörde inte ett knyst från honom på hela natten, men så fort jag öppnade dörren för att kika till honom så kikade han fram från en garderob som vi har där inne och gav ifrån sig ett litet mjau.

På fredag morgon klockan 08.00 ringde jag och tjatade till mig en tid hos veterinären. Mamma kom hit och med gemensamma krafter fick vi in Gustav i kattburen. Sen bar det av till stan och otroligt nog så verkade han inte särskilt bekymrad över att vare sig åka bil, bli nosad på av hundar hos veterinären eller få bedövningssprutor. Jag antar att man blir ganska härdad av livet som hemlös...
Klockan 13.00 var det dags att hämta Gustav igen.
Veterinären var imponerad av hur lugn Gustav hade varit och hon sa även att hon var helt övertygad om att han skulle bli en väldigt gosig sällskapskatt.
Hos veterinären hade han genomgått kastrering, vaccinering, öronmärkning och hälsoundersökning.
Allt såg bra och hon gissade att han var mellan 3 och 5 år gammal. Hon bedömde det på hur mycket tandsten han hade. Det märktes på pälsen att han hade varit hemlös under en lång tid, men hon sa också att han garanterat hade haft ett hem någon gång tidigare, annars skulle han inte vara så tam.


Så bar det av till Gustavs nya hem.( Hans nya husse var fortfarande på jobbet så vi väntade där till dess att han kom.) Så fort vi kom fram möttes vi av en liten grå kattunge som heter Lukas och det fanns nog ingen som var gladare över att se Gustav än han. Han märkte att Gustav hade ont och lät honom vara ifred till en början men så fort han började piggna till så försökte han börja leka med honom.

 
Så här såg Gustavs allra första steg i hans nya liv och hem ut.

Han gick med vinglande ben raka vägen till kattlådan och satte sig i den för att kissa. Fråga mig inte hur han visste var den var...
Hur som helst så somnade han direkt när han kissat färdigt så jag fick bära ut honom i vardagsrummet igen.
Där fick han vila, inlindad i en varm filt och på en mjuk fåtölj.

Lukas väntade och väntade och väntade på att han skulle vakna.

När man får ett nytt hem, en sprillans ny husse och en ny kattkompis så passar det bra att skaffa sig ett nytt namn också. Gustav heter numera Lester. Döpt efter jazzsaxofonisten på bilden här nedanför, Lester Young.
Jag tycker det namnet passar honom perfekt!




Drogerna som Lester  hade fått inför kastreringen satt i länge och när han väl börjat piggna till nickade han ändå stundom till på olika ställen i huset.
Lukas tycket att hans nya kompis betedde sig lite för underligt ett tag och bestämde sig för att det var bäst att hålla sig utom räckhåll.

Jag satt och läste under tiden som jag väntade på att Lester skulle piggna till. Han låg på olika ställen på vardagsrumsgolvet och såg allmänt väck ut, så jag släppte honom med blicken under ganska långa stunder. Men så var han helt plötsligt borta och jag fick kika runt lite i huset för att hitta honom.
En gång hittade jag honom i arbetsrummet uppe på stolen. Tycker att det borde göra ont att hoppa efter en kastrering, men Lester var ganska rörlig med en gång.

Jag tror att han gillad huset med en gång och tyckte att det var mysigt med alla olika fåtöljer, stolar och soffor som han kunde välja mellan. Och jag tror faktiskt att han tyckte att Lukas var ganska mysig med. Inte en enda gång röt han till ordentligt trots att Lukas stundom var ganska ivrig.

 Så, nu får alltså äntligen den här fina lilla katten vara den som ligger inne i värmen och tittar ut istället för tvärtom. Han får mat varje dag, han får gosa och känna närhet och, sist men inte minst, han har fått en kattkompis att leka med.♥


Kram                                 

16 kommentarer:

Love Your Homes sa...

Love för Lester.....Love för Lukas, nya radarparet!

Att inte glömma ett stort LOVE till till Mathilda.

Marieberg sa...

Verkligt fint reportage du har gjort och så skönt med lyckliga slut.
Sist men inte minst en storartad Lesterräddning av Dig!

Synnøve. sa...

Så skönt att Lester har fått komma hem nu. Där kommer han trivas som fisken i vattnet. Till och med en kompis att busa med, sova tillsammans med och bara ha gosigt sällskap av.

Du är en människa som värd alla beundring. Tänk om flera kunde göra som du. Finns så mycket katter som far illa runt om.

Du har en stor, stor stjärna i himlen Matilda.
Storkramen Synnöve.

mysiga heestrand sa...

Vilken solskenshistoria. Så glad jag blir av det du berättar, att Lester har fått ett nytt hem där det är varmt och skönt.
Kram och ha en fin dag
Marita i Heestrand

Skomakartummen sa...

Vilket härligt slut. Härligt att raringen fått ett hem. Kram sari

Bitte sa...

Vilket otroligt fint inlägg om Lester och hans nya hem! :-) Vad glad jag blir över att du lyckades fånga honom till slut och att allt gick så bra.

När jag läste de sista raderna om att han nu är den som får ligga inne i värmen och titta ut i stället för tvärtom, var det nästan så att tårarna kom... :-).

Du är en fin människa!

Många kramar
Beatrice

Anonym sa...

Matilda du ska få den största stjärnan i himlen för dina djurinsatser! Jag blir så glad att det finns sådanna som du!
Japp, jag gråter av din rörande berättelse om Gustav/Lester!
Det var inte ett dåligt hem ham kom till heller! Jättefint!

Massa lycka till Lester och Lukas!

Kram kram pernilla

Anonym sa...

jag la föresten en gadget i min blogg till det här inlägget!

Outi sa...

Jättestort tack till dig, Matilda, för att du är den du är, och för att du gör det du gör.

Ju mer jag läste, desto fler tårar rullade utmed kinderna, av glädje förstås. Så underbart att Lester nu är HEMMA och har en ny vän att leka med. Jättefina bilder!

Massor av kramar, Outi

Möllebacken sa...

Åh Marilda!
Så underbart att allt har gått bra. Så som du har kämpat för Lesters skull. Blir så rörd av detta och att det finns så fina människor som du. Du har verkligen ett hjärta av guld!
Stora kramar på dig!
Pella

Mycket annat & lite betong sa...

Vilken insats du har gjort! Tur att det finns såna som du! Så skönt att han har fått komma in i värmen före vintern.
"Vår" katt har också varit övergiven och bott ute. Men nu sover hon i min säng.

Hälsningar Agneta

Börjelundskan sa...

Åhhh, Matilda vilken ängel av stora mått du är, jag är så lycklig för Gustav/Lesters skull. Har läst om honom i början när han kom och när du vädjade om hjälp,..... har tänkt jättemycke på honom efter det.

Tack för att sådana som du finns hjärtat.

Ha en mysig kväll. Kram Cin

Lilla Blanka sa...

Hej goa Matilda!

Ser inga bilder hos dig idag, men läser din underbara berättelse om kissen!

Stor kram till dig Matilda, du har ett stort ♥!

Ha en fin helg!
Mia

Smulan sa...

men lille då, var duktig han var med att gå på toan fast att han var så snurrig å dålig !

Camillha sa...

Ja! De var lika Busan och Lillan! Vi har en syster till Busan också som heter Skruttan, men hon blir det så konstiga bilder på så jag har inte lagt ut nån bild på henne... men Skruttan är ganska lik eran Lukas, fast vår är lite brun också.

Kul att du hörde av dej i min blogg! Vi bor i Sala och har världens snöstorm. Dessutom bor vi på landet och är säkert insnöade imorgon bitti, så jag hoppas grannen kommer imorgon innan jag kör killarna till skolan.
Bloggkram Camillha

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men åh vilken tur att Lester fann en kvinna med ett sånt stort hjärta! Lilla gubben, så tufft han har haft det! Men Lukas och han blir ett bedårande par! Hoppas Lester får komma ut sedan i af, annars blir det lite instängd för honom som varit mest ute, men jag antar de är ut och in-katter, de var så gulliga båda två! Så jättekul att läsa om honom! Mari.