lördag 3 april 2010

♥GLAD PÅSK♥ och minns djuren....


Utanför stugan skiner solen, fåglarna kvittrar och katterna jamar i kör. Om någon timma ska jag åka till min svärfar som bor några kilometer härifrån och det är där som vi ska fira årets påskafton. Vi ska göra upp en påskbrasa och vi ska äta kräftsoppa åtföljd av grillad lax. Jag ser verkligen fram emot kvällen och hoppas att alla ni också ska hitta på något mysigt ikväll. ♥

Glöm bara inte bort alla skotträdda djur
Personligen älskar jag smällare och raketer, men jag älskar faktiskt djuren mer. Hemma hos min mamma bor det en  hund som heter Ludde, och han är verkligen världens snällaste hund.Men...han är livrädd för allt som smäller och blixtrar. Han ligger på golvet och hyperventilerar och skakar under alla högtider som firas med raketer och smällare och i år är jag verkligen orolig för honom. Han är 13 år, en Golden Retriever, och har haft lite problem med andningen nu på slutet, och jag är säker på att det finns fler djur i liknande situationer runt omkring oss alla nu under påsken.

Här i Brunskog brukar de flesta samlas på ett och samma ställe för att skjuta raketer och det har faktiskt fungerat riktigt bra. Då smäller det inte ifrån alla håll samtidigt och djuren blir inte lika rädda.

Så, nu har jag lättat mitt hjärta lite angående den här frågan och hoppas att det kanske kan väcka lite tankar och funderingar även hos er.=)

Många kramar, Matilda♥

7 kommentarer:

LoveYourHomes sa...

Glad påsk till dig Mathilda och tack för att du tänker på djuren!

Det är ett riktigt elände med smällar o raketer....

Beatrice sa...

Vad gott det låter med kräftsoppa och sedan grillad lax! Mmm... vilken smarrig påskafton :-).

Ja, visst är det många djur som far illa när det skjuts raketer och annat! Här i stan där vi bor finns det ingen tradition att skjuta raketer till påsk, utan det blir först på sista april. Djuren får några lugna veckor till innan det börjar smälla och dundra...

Ha en fortsatt fin påsk! :-)

Många kramar
Beatrice

Vaktmästarn sa...

Bra att du påminner om att ta hänsyn till djuren när det är dags för smällare och raketer. Jag känner till personer som fått åka iväg med sin hund långt ut i ödemarken för att slippa smällandet, och andra som ger sina hundar lugnande medel för att lindra oron.

Kram Outi

♥ Pia..... sa...

Mmm håller med dej ..tänk på våra djur..jag har turen att inte ha en skotträdd hund ,men man vet aldrig när det slår till..som tur är så verkar det ganska lugnt här ikväll.. glad påsk till dej Matilda..nu ska jag tävla med dej..
Kram..Pia

Gårdsromantik sa...

:*¨¨*:♥ GLAD PÅSK♥:*¨¨*:

Önskar Maud

<Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

Möllebacken sa...

Vill önska dig en fortsatt trevlig påsk och hoppas att du får en mysig helg. Härligt att du tänker på djuren. Helt rätt, det är fruktansvärt med skotträdda hundar.
Och det man absolut inte ska ge dom är lugnande medel för de upplever ljuden ännu mer och kan inte fly eller försvara sig pga de är drogade.
Sköt om dig.
Kram Pella

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

söt hund!
Hoppas folk tar hänsyn.